Hillevi Larsson

hilleviJag har något att säga även om jag ibland behöver hjälp att säga det. Att vara född med diagnosen Cornelia de Lange Syndrom handlar inte om att jag har en massa särskilda behov. Jag har behov som vem som helst och lever ett gott liv med rätt hjälpmedel i livet. På vardagarna jobbar jag på min dagliga verksamhet och på fritiden umgås jag med familj och vänner.

För ett par år sedan flyttade jag till min egna lägenhet som jag har fixat iordning och där jag trivs mycket bra. Det är skönt att ha en egen lya där jag själv bestämmer var skåpet ska stå. Jag får stöd av min gode man när jag tar viktiga beslut och jag har personlig assistans som är ett viktigt hjälpmedel för mig.

På den här sidan berättar jag och mina vänner om lite av varje hur det kan vara att leva med Cornelia de Lange Syndrom som vi brukar förkorta CdLs. Du som läser kanske känner någon som har CdLs eller kanske du själv har diagnosen. Kontakta oss gärna via hemsidan om du har några frågor elller om du vill vara med i vår förening, Cornelia de Lange sällskapet.

Hälsar

Hillevi Larsson